Iti vei iubi Radioul



din cand in cand te impiedici de oameni care te supun unor interogatorii minutioase la lumina strazii traversand vitrina cafenelei ( eu pun "lumina strazii" si "temperaturii camerei"  in aceeasi cutie )   . vor sa te ghiceasca de la prima intalnire , te intreaba ce si unde lucrezi , despre copilarie , mancare , animale ... politica. toate le vad ca niste inutilitati , niste formalitati uzate . interogatoriul este bruiat de domnisoara cu fata acoperita de tava argintie. hah , cum poti cunoaste o persoana mai bine , daca nu dupa ce a comandat?   
in galeata cu intrebari banale , daca iti sufleci manecile , la fundul ei poti gasi una chiar utila cand vine vorba de cunoastere: "Daca ai naufragia pe o insula si ai putea salva un singur obiect , care ar fi?"  . 
astfel pe tabelul periodic al intalnirilor reusite intre 2 persoane se afla 2 ingrediente , comanda si obiectul salvator. 

ce as raspunde? foarte simplu. un Radio... sau un transformator. notele muzicale sunt ca si puricii de televizor in aer , doar ca invizibili . puricii acestia radiofili plutesc dezorientati in aer peste tot in lume dar sunt prea timizi sa ni se arate, nu se hranesc fiindca le e frica de obezitate si de faptul ca n-ar mai incapea toti , le plac oglinzile si dominoul ,  .ii putem asemana cu surferii fiindca se lasa condusi de undele radio , iar cand obosesc se cuibaresc pe antene de tot felul, inalte si slabe , rotunde sau pur si simplu cu multe brate . aceste transformatoare (sau radio-uri) transforma; sau disciplineaza notele asezandu-le inapoi pe un portativ pe care apoi difuzoarele transforma in sunet. 


probabil ca nu as vrea sa fiu salvat de pe insula . muzica este fundalul sonor al vietii iar atata timp cat am muzica in spatele meu imi poate lipsi orice si sfarsitul nu va veni. inca ma mai joc din cand in cand cu un mare si gras , dar cam lenes , radio rusesc. in camera imi zboara stele cand mi se pare ca ii ascult pe astronautii rusi si ceaiul e mult mai bun cand BBC One e "on the air".


ascultatul la radio e ca o solo-plimbare nocturna intr-un oras mare. daca iti place asta , iti vei iubi radioul. 

0 Response to "Iti vei iubi Radioul"

Trimiteți un comentariu