Cine a dat gaura la macaroana

        cine a descoperit mersul pe jos si apa calda? cine a dat gaura la macaroana sau te-a tras de sireturi? 
un copil. toti copii descopera ... ceva , orice , tot ;bine, poate nu chiar tot dar macar o parte din totul care ii e dat. copii se plimba prin livezi in care e tot timpul primavara si descopera merele , da ... primavara. si daca nu le descopera , ce? le inventeaza , asta e ce fac pana li se spune ca merele nu au petale, si de la capat... 
        si eu ma plimbam prin livezile mele de beci pline de idei si ma loveau grozave momente de inspiratie. atunci incepeam si inventam : nume de culori , nume de flori , forme , litere . m-am plimbat si inca ma mai plimb prin livezile mele mereu incarcate. descoperirile sunt lastari de care ma impiedic cu placere oricand. atunci cand ingrop un bec , o idee, rasare o descoperire, dintr-o descoperire da nastere altor idei , si altor descoperiri , si altor idei si asa mai departe ca inmultirea la iepuri. descoperirile sunt din cele mai banale si comune ("Pamantul e rotund!" , "Nu exista Dumnezeu..." , "Exista Dumnezeu!") la cele mai importante, si am sa ma opresc la una din acestea importante. 
    "Croissantele ieftine sunt intradevar ieftine!" s-a transformat in "Croissantele ieftine sunt mai bune decat cele scumpe!" care a devenit "Lucrurile neasteptat de bune sunt neasteptat de ieftine!" ce s-a transformat intr-o alta serie de descoperiri legate de lucrurile ieftine. 
     un copil se joaca intotdeauna cu cele mai ieftine jucarii fiindca isi lasa imaginatia sa lucreze. reciproca este adevarata.

0 Response to "Cine a dat gaura la macaroana"

Trimiteți un comentariu