Culorile sunt doar in mintea ta




niciodata nu am avut ocazia sa imi cumpar filme alb-negru si acum simt ca am pierdut toata esenta fotografiei . fotografiile alb-negru sunt cele care pot inregistra esenta fara a-ti da prea mult. te lasa sa colorezi tu lumea si astfel ele sunt ca un teatru de umbre unde insasi imaginatia ghiceste culisele spectacolului , in acest caz , de umbra si lumina, misterul e acelasi.  ele sunt adevaratul minimalism al artei . e nevoie de doua nonculori pentru a surprinde lumea asa cum e defapt , alba si/sau neagra, in fond doar copii vad viata in gri. te consideri copil? ce rusinos. eu ma consider intotdeauna copil dar in acelasi timp cred  ca imi pot face viata cat de alba sau cat de neagra.  




   mie nu mi-a spus nimeni de ce e fotografia e arta. e cel mai usor lucru din lume sa apesi pe buton , sa o saluti de doua ori pe doamna de la Kodak , sa rasfoiesti apoi absent ca si cum e ceva normal sa iti autoconsideri genialitatea inainte sa faci un pas inapoi si sa iti privesti munca.  e cel mai greu mediu in care sa ai viziune personala, nu exista nimic intr-o fotografie , nu e nimic acolo decat plastic si sticla , film si obiectiv. nu e nimic fizic , nu poti arata cu degetul si sa poti spune "asta e munca lui, sigur el a facut-o". cum faci o fotografie care sa fie recunoscuta de public? daca cineva poate pune pe hartie o asemenea viziune incat sa fie imediat recunoscuta de public , el este acela care isi merita titlul, nu de apasator de buton ci de fotograf. 
  ce nu vede ochiul , nu poate vedea obiectivul , Sfantul Graal al fotografilor este sa prinda imaginea sub obturator inainte de a o prinde creierul. 
  stau cu creionul in gura pe post te tigara si cu un film in mana. e sau nu arta? totusi , totul a fost creat inainte , in cele mai multe cazuri fara a sti ca va aparea pe vreo pelicula , meritul nu e cel al fotografului ci a creatorului. 

da, dar o fotografie naste sentimente , si asta este rostul artei , nu? nu mai enumar sentimentele fiindca pe toate le starneste. una singura poate schimba lumea. 

0 Response to "Culorile sunt doar in mintea ta"

Trimiteți un comentariu