Fabrica de muzica


in casa lui simti un miros de carti vechi si varza calita inca din pragul usii. pe dinafara face parte din normal , banal chiar, o casuta mica , plictisita ,imbracata in gri si inviorata de flori purpurii.
dansul incepe insa inauntru.


in camera de zi isi primeste el musafirii. o camera prafuita in care te loveste claustrofobia desi e destul de mare si placut colorata in verde oliv. orice atingere in acea camera provoaca o explozie de praf colorat in lumina razelor ce scapa printre jaluzelele pe jumatate deschise. nu ridica ochii.
pe pereti stau agatate toate instrumentele care-ti vin in minte cand te gandesti la o orchestra : viori,viole, contrabasi, clarinete, timpane iar un fundul incaperii o pianina si un cabinet cu partituri.



maestrul se intoarce cu doua cani de ceai si zahar pe care le pune pe masuta dintre fotolii. vine stapanul camerei.
el este generalul dirijor  , magicianul notelor , un guru al urechilor tuturor iar in viata de zi cu zi , profesor de muzica. un om de geniu. geniu care il tine ascuns intr-un borcan in debara si asteapta sa il deschida altcineva , un adult care a uitat sa fie copil. magia creste si se schimba.
deschide cutiuta muzicala din centrul mesei iar dinauntrul ei scapa tusind simfonia vietii sale. sunetele navalesc din toata incaperea. viorile plang , violele rad, contrabasii zbiara iar pianina zambeste cu toti dintii. parful danseaza si daca te uiti mai atent vezi defapt notele ce valseaza in lumina verzuie de la geam. in casuta gri se afla energie indeajuns cat sa aprinda becuri in multe orase din jurul ei si chiar peste oceane .
camera nu mai e demult camera , e o padure fantastica a  muzicii in taramul Frumusetii in care nu exista specii de copaci , ci feluri de instrumente. in casa profesorului de muzica efectul devine cauza si te face sa iti dai pumni in cap si sa te intrebi "eu de ce nu fac muzica?". si magia se stinge ca un televizor stricat. 
muzicianul inchide cutia ,si trebuie sa plec.la poarta ma conduce pisica sa. intotdeauna mi sa parut ca era verde.




Zgomot de fond - Massenet - Elégie: O Doux Printemps


share this: facebook 




0 Response to "Fabrica de muzica"

Trimiteți un comentariu